- Urządzenie fabrycznie nowe.
 
 
 | 
- Urządzenie mobilne, umożliwiające łatwy i bezpieczny transport. Wyposażone w 4 kółka (2 z opcją blokady).
 
 
 | 
- Obudowa z płyt izolacyjnych pokrytych łatwym do mycia tworzywem sztucznym.
 
 
 | 
- Dwie szuflady z systemem automatycznego domykania. Mechanizm uniemożliwiający wysunięcie obu szuflad.
 
 
 | 
- Panel dodytkowy z przyciskami, wyświetlaczem 3.2'' oraz wskażnikiem stand-by.
 
 
 | 
- Wyświetlacz pokazujący temperaturę rzeczywistą i zadaną.
 
 
 | 
- Ogrzewacz z jedną komorą i systemem grzewczym.
 
 
 | 
- Konwekcyjny system ogrzewania z obiegiem wymuszonym wentylatorem, gwarantującym równomierny rozkład temperatury w całej komorze.
 
 
 | 
- Konstrukcja urządzenia zapewniająca przekazywanie ciepła do elementów ogrzewanych tylko za pośrednictwem powietrza.
 
 
 | 
- Elektroniczne zabezpieczenie przed przegrzaniem bezpośrednio monitorujące temperaturę powietrza w komorze.
 
 
 | 
- Niezależny czujnik temperatury dla elektronicznego zabezpieczenia przed przegrzaniem.
 
 
 | 
- Konstrukcja urządzenia zapewniająca brak możliwości przekroczenia zadanej temperatury powierzchni, na której znajdują się elementy ogrzewane.
 
 
 | 
- Dwa czujniki temperatury zastosowane w celu kontroli systemu ogrzewania.
 
 
 | 
- Zabezpieczenia przed przegrzaniem umieszczone w dwóch różnych miejscach.
 
 
 | 
- Optyczny i akustyczny alarm w przypadku uszkodzenia czujnika temperatury.
 
 
 | 
- Urządzenie przeznaczone do pracy ciągłej.
 
 
 | 
- Mechaniczne (termostat bimetaliczny) zabezpieczenie przed przegrzaniem.
 
 
 | 
- Sygnał optyczny wyświetlany na ekranie przy niedomkniętej szufladzie.
 
 
 | 
- Alarm optyczny i akustyczny włączający się po 60 sekundach przy niedomkniętej szufladzie.
 
 
 | 
- Optyczny i akustyczny alarm "niskiej / wysokiej temperatury", uruchamiany w przypadku wykrycia rozbieżności między temperaturą zadaną i temperaturą rzeczywistą w komorze.
 
 
 | 
- Optyczny i akustyczny alarm w przypadku przegrzania.
 
 
 | 
- Tryb czuwania (stand by). 
 
 
 | 
- Pojemność komory: 60l netto (90l brutto).
 
 
 | 
- Maksymalne obciążenie szuflady: 25 kg.
 
 
 | 
- Przybliżona pojemność do ogrzewania: czterdzieści butelek 0.5L; dwadzieścia cztery butelki 1L; cztery worki 5L; sześć worków 3L.
 
 
 | 
- Ustawiany przez użytkownika zakres temperatur: 25°C - 70°C ±2°C (zmiana o 1°C).
 
 
 | 
- Zewnętrzne wymiary urządzenia: 350 x 823 x 620 mm (Szerokość x Wysokość x Głębokość).
 
 
 | 
- Wewnętrzne wymiary szuflad: 235 x 260 x 410 mm (S x W x G).
 
 
 | 
- Wewnętrzny wymiar komory: 316 x 610 x 440 mm (S x W x G).
 
 
 | 
| 
 | 
- Napięcie zasilania: 220-240 VAC, 50-60 Hz, prąd znamionowy 1.75 A.
 
 
 | 
| 
 | 
- Temperatura otoczenia (w trakcie działania): 15 - 25 °C.
 
 
 | 
- Temperatura otoczenia (magazynowanie): 10 - 55 °C.
 
 
 | 
- Wilgotność względna (działanie i magazynowanie): 30 - 70 %.
 
 
 | 
| 
 | 
- Wyrób medyczny potwierdzony certyfikatem lub deklaracją.
 
 
 | 
- Opcja "BOOST" pozwalająca na przyspieszenie ogrzewania wsadu poprzez czasowe zwiększenie temperatury grzania.
 
 
 | 
- Oprogramowanie wyposażone w programator czasowy, pozwalający precyzyjnie ustalić dzienny i tygodniowy cykl pracy urządzenia.
 
 
 | 
| 
 | 
EN 13485:2016 Rozporządzenie (UE) 2017/745 (dotyczące wyrobów medycznych) Dyrektywa 2011/65/EU z późniejszymi zmianami 2015/863 |